Morgonrutin

Många av oss vet redan kraften bakom en stark morgonrutin. Något som man gör varje morgon, för att vi vill och mår bra av det. Många har en rutin utan att de lägger märket till den. Kanske är din rutin att gå upp, tvätta ansiktet och borsta tänderna. Eller så är din rutin att gå direkt till kaffebryggaren och hälla upp en kopp kaffe? Vissa av er har säkert en rutin som inkluderar både träning och en stund för er själva. Nu tänkte jag berätta om min morgonrutin och hur jag fick det till en vana. 

Jag har länge varit en person som har velat ha en morgonrutin. Jag har känt ett behov av egentid på morgonen, att få ge mig själv lite kärlek, ro och en fin start på dagen. Såhär ser min rutin ut nu:

Jag går upp och tvättar ansikten. Jag rullar fram yogamattan, startar min playlist, tänder ljus och någon rökelse och börjar med 5-10 min meditation. Därefter sträcker jag igenom kroppen i några yogaposer i ca 15 min, här gör jag rörelser som kroppen behöver för dagen. Jag känner in och lyssnar. Ibland sitter jag ner och stretchar och ibland blir det lite mer styrka. När jag är klar med att känna in min kropp byter jag om till badkläder och går ner till viken där jag bor och tar ett dopp. Jag gör det i full närvaro, för i oktobervattnet behövs det fokus och lugn för att klara av att vara i en stund. 

Många frågar mig varför jag går ner och badar varje dag och om det inte är allt? Och jo, det är kallt, det är svinkallt. Men det händer något med mig, med min kropp när jag är i vattnet. Jag blir alldeles lugn, hela jag. Min kropp och mitt sinne är helt stilla. Att uppleva den känslan i vattnet, när huvudet är i höjd med vattenytan, samtidigt som solen går upp. Det är helt fantastiskt och det är en av anledningarna till att jag gör det varje dag. 

Så, hur fick jag då denna rutin att fastna. Jo, dels för att jag har bestämt mig för att prioritera mig själv varje dag. Och jag har hittat en rutin som jag kan göra även om jag är sjuk eller på resande fot. Bortsett från badandet som jag såklart endast gör om jag är frisk. Men när jag reser ersätter jag badandet med en kalldusch.

Jag tror att det är nyckeln, att hitta en rutin som går att skala och skala av när det behövs. Om man behöver lite extra sovmorgon så finns det fortfarande tid för 5 min meditation och 5 min rörelse och det är allt som krävs för att få en härlig start på dagen. Men glöm inte bort att prioritera dig själv, för det är bara DU som kan få det gjort. 

Hoppas att detta kändes inspirerande för dig, skriv gärna om du vill ha tips eller vill bolla några idéer.

Ha en underbar morgon 

//Johanna på 7EAST