5 enkla knep för att vara mer närvarande i vår

Våren bjuder inte bara in till förnyelse i naturen utan även i vår relation till oss själva och de dagliga rutiner som formar våra liv. Att vara närvarande innebär inte bara en medvetenhet om våra tankar och känslor, utan även ett medvetet val av hur vi uttrycker oss själva genom vår stil och våra interaktioner med omvärlden. 

Här är fem enkla tips för att hjälpa dig att öka närvaron i ditt liv denna vår—för att hitta din inre kraft och kreativitet.

1. Starta dagen med en medveten rutin

Inled dagen med att reflektera över hur du vill må och vad du vill utstråla. Genom att starta dagen med en medveten rutin—kanske genom några minuter av meditation, tystnad, eller yoga—skapar du en grund för att göra medvetna val genom hela dagen. Detta steg hjälper dig att stämma av med dig själv och dina behov, vilket kan göra hela skillnaden mellan en dag du är nöjd med och en du helst vill glömma. 

2. Använd teknik medvetet

I en värld som ständigt är uppkopplad kan det vara lätt att förlora sig i det oändliga flödet av sociala medier. Sträva efter att använda teknik medvetet; kanske genom att avfölja konton som inte bidrar med positiv energi till ditt liv, eller genom att ladda mobilen i ett annat rum under natten. När du begränsar din skärmtid kan du också frigöra mer tid att känna in och experimentera med vad som får dig att må bra i vår.

3. Utforska naturen

Vårens ankomst erbjuder en unik möjlighet att förnya vår närvaro genom att direkt engagera oss med de förändringar som sker i naturen. Utmana dig själv att vara helt närvarande genom att observera de förändringar som våren för med sig. Notera hur knoppar öppnar sig till blommor, känn värmen från det allt starkare solljuset, och se hur naturens färgpalett omkring dig skiftar från dämpade vintertoner till en explosion av vårfärger. Gör det till en utmaning att observera sådant runt omkring dig som du vanligen förbiser—kanske en vattendroppe eller ett grässtrå.

4. Praktisera tacksamhet

Ge dig själv ett ögonblick att uttrycka tacksamhet för de enkla ting som gör livet vackert. Detta kan vara den friska vårluften som flödar in genom ditt öppna fönster, ljudet av fåglar som tar farväl av dagen, eller det mjuka ljuset av en sol som sakta sjunker. Genom att känna tacksamhet för dessa små ting, kan du avsluta varje dag med en känsla av tillfredsställelse och förundran, snarare än att ständigt söka efter något nytt eller bättre. Visste du till exempel att det är omöjligt att känna rädsla samtidigt som man känner tacksamhet? Det är en av anledningarna till varför detta är så kraftfullt.

5. Klä dig med intention

Experimentera med kläder och accessoarer i helt nya kombinationer, och låt dig inspireras av vädret och vårtecken utanför. Varje dag erbjuder en ny möjlighet att uttrycka dig själv på nya sätt. Kanske en solig vårdag inspirerar dig att matcha ljusa färger med djärva accessoarer, eller en blåsig dag får dig att nå efter lager på lager-stilar som är både praktiska och snygga. Genom att klä dig med intention speglar du inte bara din personliga stil, utan skapar också ett utrymme för att vara närvarande och uppskatta nuet.

I takt med att våren väcker världen till liv, ger den oss en perfekt chans att återkoppla till nuet och återupptäcka vår inre kraft och kreativitet. Genom att starta dagen med medvetna rutiner, använda teknik på ett medvetet sätt, utforska naturens underverk, praktisera tacksamhet och klä oss med intention, bjuder vi in till en djupare närvaro i våra liv. Dessa små knep kan verka triviala, men i de små sakerna finns den största kraften.

Ha en fin vår!