Välkommen till 7EAST

Fabriksbesök och tillverkning
Fabriksbesök och tillverkning
För oss är det viktigt att säkerställa att våra medarbetare i alla led har det riktigt bra och just därför åker vi på besök till fabrikerna som tillverkar våra smycken regelbundet. Denna gången bar resan av till Istanbul där vi har en, för oss, ganska så ny tillverkare. Vi har på grund av oroligheter där och pandemin inte kunnat besöka denna fabrik tidigare, därför var vi extra förväntansfulla och spända inför vårt besök.

När vi besöker fabriker kikar vi på olika saker såsom renlighet, belysning, luftkvalitet och säkerhet. Det kändes därför tryggt att allt levde upp till våra förväntningar. Vi möttes av fabriksägaren Yusuf som visade oss runt. Arbetarna var män i blandade åldrar, en man hade arbetat med smyckestillverkning i 40 år, han benämndes som "master". Det förundrade oss att även äldre män arbetade, vi själva har ju båda glasögon och synen är vårt största hinder för tillverkning.  

Som du ser på bilden ovan tillverkas här örhängen likt våra storsäljare Ny och Theá men i ny form. Processen är att formar gjuts till glaskristallerna som ska användas, sedan löder de fast själva örhängespinnen. Efter det trycks hela "formen" tight mot glaskristallen och pinnen formas till en krok. Därefter är örhänget redo för plätering, Pläteringen görs i en maskin som förgyller eller försilvrar smycket. Efter det är smycket klart. 

Som familjeföretag är vi även extra stolta över att samarbeta med fler familjeföretag. Så många som 4 av 6 fabriker som vi samarbetar med ägs av olika familjeföretag. Fabriken i Istanbul ägs till exempel av 2 bröder. 

Vi är så glada över att kunna göra dessa resor för att säkerställa att processen går rätt till.

// Johanna och Lena