Information om mässing och guldplätering

När vi bär våra älskade smycken möter vi ibland det överraskande fenomenet att metaller kan färga av sig på huden. Koppar och mässing kan lämna en grön ton, medan även ädla metaller som silver och guld kan orsaka svärta. Detta är inte en allergisk reaktion, utan snarare ett resultat av kemiska och mekaniska processer som är helt ofarliga, även om de kan verka störande.

I fall med guld, speciellt guld med lägre karathalt, är det inte oxidation som är boven, utan små partiklar som gnids loss och fastnar i hudens porer. Dessa partiklar kan mörkna vid kontakt med kroppens naturliga sulfider och klorider, vilket gör att de ser svarta ut. Yttre faktorer som havsluft och kemiska utsläpp kan också påverka denna reaktion.

Hur kan man då minska risken för missfärgning? Ett sätt är att vara medveten om kosmetika och rengöringsmedel vid användning av smycken. Det kan vara klokt att ta av smycken under sminkning och låta hudvårdsprodukter torka ordentligt innan smycken åter tas på. Dessutom kan noggrann rengöring av huden där smycken bärs hjälpa till att minska uppsamlingen av smuts och oljor.

Behandlingar med lack (spraylack eller klarlack) kan erbjuda ett tillfälligt skydd, även om dessa behandlingar behöver förnyas över tid.

Hos 7EAST strävar vi efter att skapa smycken som inte bara är vackra och hållbara, men som också respekterar och harmoniserar med din hud och ditt välbefinnande. Varje smycke vi designar är tänkt att vara en del av din dagliga styrka och inspiration, medan vi också ser till att kvaliteten alltid är av högsta prioritet.

Tillsammans med omsorgsfullt valda material och metoder vill vi se till att dina smycken alltid gör din dag lite ljusare, utan bekymmer om missfärgning eller irritation. Det är en del av hur vi på 7EAST uppfyller vår vision om att alla ska finna sitt sanna jag, genom små detaljer som gör stor skillnad.